Marokkansk kyllingtagine

Marokkansk kyllingtagine
Å kombinere frukt med kjøtt, fjærfe eller fisk er typisk for nordafrikansk mat, og med en krydret marinade er den generelle smaken ikke så søt. Som med mange tagine- eller gryteretter, forbedres smakene når de lages dagen før.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg kyllinglår uten skinn
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stor løk, skåret i tynne skiver
  • 2 ss lysebrunt sukker
  • 125 ml tørr hvitvin
  • finrevet appelsinskall av 1 stor appelsin
  • 125 g (3/4 kopp) spiseklare tørkede aprikoser, kuttet i fire biter
  • 1 ss hakket fersk koriander, til pynt
For marinaden:
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1/2 ts grovmalt svart pepper
  • 1/2 ts salt
  • 3 fedd hvitløk, knuste
  • 1 liten rød chili med frøene fjernet og finhakket
  • 125 ml (1/2 kopp) appelsinjuice
  • 3 ss olivenolje
  • Denne oppskriften kan også lages med terninger av lam, og i så fall kan du la den koke i en time til.
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    For å lage marinaden, kan du blande alle ingrediensene til marinaden i en stor flat tallerken, for eksempel en gratengform fra Le Creuset. Legg i kyllinglårene og vend dem i marinaden så de er godt belagte. Dekk til retten og la den marinere i kjøleskapet i minst 6 timer, eller over natten.
  • 2
    Varm oljen i taginebasen over middels varme på koketoppen. Tilsett løken og stek forsiktig til den akkurat begynner å bli brun, så fjerner du den fra pannen.
  • 3
    Fjern væsken og marinaden fra kyllingen, og tørk den med tørkepapir. Tilsett kyllingbitene i taginen og stek til de er jevnt brune.
  • 4
    Sett løken tilbake i taginen i støpejern med sukker, vin og appelsinskall. Rør godt og tilsett litt mer salt og pepper.
  • 5
    Sett på taginelokket og la det surre over svært lav varme i 1,5 time.
  • 6
    Tilsett aprikoser, sett på lokket og la det småkoke i 1,5 time til kyllingen er gjennomstekt og mør.
  • 7
    Når kyllingen er kokt, fjern lokket og la sausen koke i noen minutter til den blir sirupsaktig. Dryss rikelig med hakket koriander og server med vanlig dampet couscous, eller kokt, vanlig langkornet ris.
  • 8
    Mer informasjon fra kokken
  • 9
    Denne oppskriften kan også lages med terninger av lam, og i så fall kan du la den koke i en time til.
  • 10
    Siden denne retten er både krydret og søt, passer den godt til en litt søt tysk riesling eller gewürtztraminer. Prøv med et spätlese-søthetsnivå for best mulig resultat.
 
Cook's Notes
This recipe can also be made with diced leg of lamb, in which case allow another hour for cooking.
Since this dish is both spicy and sweet, it is well suited to a slightly sweet German Riesling or Gewürtztraminer. Try a Spatlese level of sweetness for best results.
 
 
Le Creuset