Kokte kreps i nordiske sommerurter med ramsløkpesto

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Kokte kreps i nordiske sommerurter med ramsløkpesto
Den mest populære svenske sommertradisjonen er krepsegilde. Inviter gjestene på krepsegilde med kokt kreps i nordiske sommerurter med ramsløkspesto.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg kreps
  • 3 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 4 kvister løvstikke
  • ½ bunt sitrontimian
  • 6 dillkroner
  • 1 usprøytet sitron
Ramsløk pesto:
  • 1 bunt basilikum
  • ½ bunt bladpersille
  • 12 ramsløksblader
  • 1 dl olivenolje
  • 40 g pinjekjerner
  • 40 g revet parmesan
  • Salt og pepper
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
      Skjær sitronen i grove stykker, og ta alle ingredienser i en stor gryte med 4-6 liter vann.
  • 2
    La det koke opp, for så å småkoke i 5 minutter.
  • 3
    Ta så krepsen i gryten, og la dem småkoke videre i 10 minutter.
  • 4
    Trekk gryten av varmen, og la krepsen avkjøles i laken.
  • 5
    Hakk basilikum, persille og ramsløk grovt, og ta alt sammen i en blender sammen med oljen.
  • 6
    Tilsett ristede pinjekjerner og parmesanost, og blend det godt sammen.
  • 7
    Smak til med salt og pepper.
  • 8
    Anrett krepsene på en tallerken og server med pesto og brød.
  • 9
    Skjær sitronen i grove stykker, og ta alle ingredienser i en stor gryte med 4-6 liter vann.