Hvitløksreker

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Hvitløksreker
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 300 g rå tigerreker uten hale
  • 1 dl smaksnøytral olje
  • 10 fedd hvitløk, grovt revet
  • 1 rød chilipepper, i tynne ringer
  • 50 g smør
  • sitronsaft
  • surdeigsbrød
Bronsefennikelmajones:
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts go' sennep
  • 1 ts rødvinseddik, eplecidereddik eller annen eddik
  • salt og nykvernet pepper
  • ca. 2 dl olje med rimelig nøytral smak
  • bronsefennikel, finhakket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Klapp rekene tørre og skrell halene og skallet.
  • 2
    Varm en panne godt opp og tilsett oljen. Tilsett hvitløk og stek i ca. 1 minutt under omrøring.
  • 3
    Tilsett reker og stek på høy varme i omtrent 3 minutter. Vend dem underveis. Tilsett smøret, og rør til smøret er smeltet.
  • 4
    Ta pannen av varmen, og dryss over sitronskall og flaksalt. Server med brød.
  • 5
    Jeg bruker en morter til å lage majonesen min. Du kan også bruke en stavmikser eller visp, og er best når det lages hjemme.
  • 6
    Rør sammen eggeplomme, sennep, urter, eddik, salt og pepper.
  • 7
    Tilsett oljen litt om gangen, og rør majonesen til oljen er tatt opp i blandingen.
  • 8
    Hvis majonesen blir for tykk underveis, pisker du inn noen dråper vann eller eddik. Smak til med salt, pepper, sennep og eddik.