
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 300 g rå tigerreker uten hale
- 1 dl smaksnøytral olje
- 10 fedd hvitløk, grovt revet
- 1 rød chilipepper, i tynne ringer
- 50 g smør
- sitronsaft
- surdeigsbrød
Bronsefennikelmajones:
- 2 eggeplommer
- 1 ts go' sennep
- 1 ts rødvinseddik, eplecidereddik eller annen eddik
- salt og nykvernet pepper
- ca. 2 dl olje med rimelig nøytral smak
- bronsefennikel, finhakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Klapp rekene tørre og skrell halene og skallet.
-
2Varm en panne godt opp og tilsett oljen. Tilsett hvitløk og stek i ca. 1 minutt under omrøring.
-
3Tilsett reker og stek på høy varme i omtrent 3 minutter. Vend dem underveis. Tilsett smøret, og rør til smøret er smeltet.
-
4Ta pannen av varmen, og dryss over sitronskall og flaksalt. Server med brød.
-
5Jeg bruker en morter til å lage majonesen min. Du kan også bruke en stavmikser eller visp, og er best når det lages hjemme.
-
6Rør sammen eggeplomme, sennep, urter, eddik, salt og pepper.
-
7Tilsett oljen litt om gangen, og rør majonesen til oljen er tatt opp i blandingen.
-
8Hvis majonesen blir for tykk underveis, pisker du inn noen dråper vann eller eddik. Smak til med salt, pepper, sennep og eddik.