Grillet kyllingbryst med hvitløksmør og grillede grønnsaker

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Grillet kyllingbryst med hvitløksmør og grillede grønnsaker
Skjem bort deg selv og gjestene dine med denne lekre retten med grillet kylling, grønnsaker og en masse hvitløkssmør. Oppskrift er komponert av Jan Ivar Nykvist.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 800 g små nypoteter
  • 4 ss smør
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • Salt og pepper
  • 2 kyllingbryst med skinn
  • 1 dl rapsolje
  • 2 hjertesalat, delt i fire på langs
  • 4 stk minipurre (eller vårløk)
  • 8 små rødløk (eller 2 store), delt i to
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha poteter, smør, hvitløk, salt og pepper i aluminiumsfolie.
  • 2
    Pakk sammen til en tett pakke og legg på indirekte varme på grillen. La ligge til potetene er helt møre. Dette tar 30-40 minutter.
  • 3
    Pensle kyllingbrystene med rapsolje og krydre med salt og pepper.
  • 4
    Grill på direkte varme til kyllingbrystene er gyllne på begge sider. Flytt brystene over til indirekte varme og grill dem til de har en kjernetemperatur på 62 grader.
  • 5
    La brystene hvile i 5 minutter før servering.
  • 6
    Pensle grønnsakene med rapsolje og krydre med salt og pepper.
  • 7
    Grill dem på direkte varme til de er gyllne. Flytt purre og løk over på indirekte varme og la ligge til de er møre.
  • 8
    Server grillet kyllingbryst med grønnsakene, de bakte potetene og hvitløkssmøret ved siden av.