Grillet T-bone steak med ramsløksmør og grillet nykål

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Grillet T-bone steak med ramsløksmør og grillet nykål
Har du lyst på litt ekstra luksus? Da anbefaler vi en lekker T-bone steak med hjemmelaget ramsløksmør. Oppskrift er komponert av Jan Ivar Nykvist.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kalv
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g T-bone steak
  • Røkt Maldonsalt
  • Malt sort pepper
  • 4 ss rapsolje
  • 1 liten nykål
  • 300 g nypoteter
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • Karse
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1 ts ramsløkpurè
  • 1 ts sitronsaft
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Krydre T-bonesteken med salt og pepper.
  • 2
    Pensle kjøttet med rapsolje og grill det på direkte varme til det er gyllent på begge sider. Flytt over på indirekte varme og la ligge til kjøttet har en kjernetemperatur på 56 grader. Da er det sosa og perfekt (etter min smak).
  • 3
    La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.
  • 4
    Del kålen i fire på langs. Kok kålen i lettsaltet vann til den begynner å bli mør. Avkjøl raskt i kaldt vann. Dette kan du fint gjøre tidligere på dagen, slik at du bare trenger å grille den rett før servering.
  • 5
    Tørk kålen på papir og pensle den med rapsolje. Krydre med salt og pepper.
  • 6
    Grill kålen på direkte varme til den er gyllen rundt hele og gjennomvarm.
  • 7
    Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre.
  • 8
    Del løken i to og grill den til den er gyllen og myk.
  • 9
    Damp potetene tørre og bland dem med løk, olivenolje, karse, salt og pepper.
  • 10
    Bland smøret med ramsløken. Smak til med sitron, salt og pepper. Hvis du ikke får tak i ramsløk, så kan du fint bruke andre urter som feks estragon, persille og timian.