Rask lakseburger med yoghurt og edamamesalat

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Rask lakseburger med yoghurt og edamamesalat
Savner du sunn grillmat? Vi foreslår denne enkle, lekre og friske burgeren med yoghurt, edamamebønner og grillet laks. Oppskrift er komponert av Jan Ivar Nykvist.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 stk rå lakseburgere (feks fra Salma)
  • Salt og pepper
  • 2 ss rapsolje
  • 2 dl edamame (soyabønner) – du får dem blant annet i frysedisken i de fleste MENY butikker
  • 1 dl olivenolje
  • 1 lime
  • 2 ss finhakket dill
  • 4 hamburgerbrød
  • 4 ss yoghurt naturelle
  • 1 hjertesalat, finsnittet
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Krydre lakseburgerne med salt og pepper. Pensle med rapsolje.
  • 2
    Grill lakseburgerne på direkte varme i ca 1 minutt på hver side. Best resultat får du hvis burgerne er litt rosa i midten.
  • 3
    Bland edamamene med olivenolje. Smak til med limesaft, dill, salt og pepper.
  • 4
    Del burgerbrødene i to, pensle med litt rapsolje og grill dem raskt på direkte varme.
  • 5
    Topp bunnen med yoghurt, hjertesalat, lakseburger og edamamesalat. Jeg har i tillegg pyntet med noen ertespirer.