Gresskarsuppe - med bakte gresskar

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Gresskarsuppe - med bakte gresskar
En deilig balanse mellom søtt og salt. Denne rause bollen med gresskarsuppe er den perfekte hovedretten til Halloween-festen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kg hakket gresskar
  • 1 hvitløk, skåret i to
  • 2 rødløk, i terninger
  • 10 g timian, plukkede blader
  • ½ ts (2,5 ml) malt muskatnøtt
  • Salt og pepper etter smak
  • Olivenolje
  • 1,5 liter grønnsakskraft
TIL SERVERING
  • Krem, fersk timian, bagett
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på forvarme på 180 °C.
  • 2
    Legg alle ingrediensene, bortsett fra buljongen, på et stort Le Creuset-stekebrett. Drypp rikelig med olivenolje og bland sammen, og sørg for at alle ingrediensene blir dekket. Sett i ovnen og stek i én og en halv time, sjekk jevnlig at grønnsakene ikke setter seg fast. Når den er stekt, ta den ut av ovnen og plasser innholdet på brettet i en stor gryte (fjern skallet på hvitløken). Hell kraften over og kok opp på middels varme. Reduser varmen og la det småkoke i 10 minutter slik at alle smakene blandes.
  • 3
    Bruk en stavmikser eller en muggeblender til å blande suppen til den blir helt jevn. Sett mer smak på.
  • 4
    Server med en dæsj fersk krem, plukket timian og en sprø ciabatta eller bagett. Server i Le Creuset 20 cm gresskargryte.
 
Kokkens merknad
Suppen kan god fryses og holder seg i kjøleskapet i opptil 4 dager.
Tilsett chili og ingefær til stekingen og avslutt med kokoskrem for å variere smaken.
 
 
Le Creuset