En deilig balanse mellom søtt og salt. Denne rause bollen med gresskarsuppe er den perfekte hovedretten til Halloween-festen.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 kg hakket gresskar
- 1 hvitløk, skåret i to
- 2 rødløk, i terninger
- 10 g timian, plukkede blader
- ½ ts (2,5 ml) malt muskatnøtt
- Salt og pepper etter smak
- Olivenolje
- 1,5 liter grønnsakskraft
TIL SERVERING
- Krem, fersk timian, bagett
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på forvarme på 180 °C.
-
2Legg alle ingrediensene, bortsett fra buljongen, på et stort Le Creuset-stekebrett. Drypp rikelig med olivenolje og bland sammen, og sørg for at alle ingrediensene blir dekket. Sett i ovnen og stek i én og en halv time, sjekk jevnlig at grønnsakene ikke setter seg fast. Når den er stekt, ta den ut av ovnen og plasser innholdet på brettet i en stor gryte (fjern skallet på hvitløken). Hell kraften over og kok opp på middels varme. Reduser varmen og la det småkoke i 10 minutter slik at alle smakene blandes.
-
3Bruk en stavmikser eller en muggeblender til å blande suppen til den blir helt jevn. Sett mer smak på.
-
4Server med en dæsj fersk krem, plukket timian og en sprø ciabatta eller bagett. Server i Le Creuset 20 cm gresskargryte.
Kokkens merknad
Suppen kan god fryses og holder seg i kjøleskapet i opptil 4 dager.
Tilsett chili og ingefær til stekingen og avslutt med kokoskrem for å variere smaken.