Høstgryte med perlebygg og gresskar

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Høstgryte med perlebygg og gresskar
Her får du oppskriften på en smakfull gryterett til kalde høstdager. I tillegg er retten svært klimavennlig fordi den primært består av mettende grønnsaker og korn, og kun inneholder 100 g kjøtt. Den er opplagt som kveldsmat i hverdagen, siden den bare krever litt forberedelse, og deretter kan passe seg selv i ovnen. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria Villmones Bondeson.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 vårløk, grovhakket
  • 100 g chorizo, i tynne skiver
  • 2 ss olivenolje
  • 3 dl perlebygg (ev. en blanding av vanlige og svarte)
  • 500 g gresskar (f.eks. hokkaido), skrellet og skåret i spiseklare stykker
  • 4 ½ dl grønnsaksbuljong
  • 1 boks hakkede tomater
  • Persille, grovhakket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200 °C (vanlig ovn)
  • 2
    Varm opp gryten på komfyren på middels varme og tilsett olivenolje.
  • 3
    Når oljen er varm, tilsetter du vårløk og chorizo. Stek til det har tatt litt farge
  • 4
    Tilsett perlebygg, gresskar, grønnsaksbuljong og hakkede tomater. Når det begynner å koke, legger du på lokket og setter gryten i ovnen på nederste nivå
  • 5
    Tilbered i ca. 30 minutter. Se til retten jevnlig og tilfør vann hvis retten virker tørr.
  • 6
    Smak på perlebyggene etter 30 minutter. Er de fortsatt harde, trenger retten lengre tid i ovnen, men de må gjerne gi litt tyggemotstand
  • 7
    Ta gryten ut av ovnen, dryss på persille og server med f.eks. en grønn salat og brød