Frittata med vårgrønnsaker

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Frittata med vårgrønnsaker
En sunn og lett frokostfrittata – eller en lett lunsj. Perfekt til valentinsdagen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Olivenolje
  • 2 ss smør, til steking
  • 8 egg fra frittgående eller økologiske høns
  • 6 aspargesblader, blansjert og hver delt i 4 biter
  • 100 g friske erter, blansjert
  • 40 g babyspinat
  • Kvist fersk timian
  • 50 g revet parmesan
  • Salt, etter smak
  • Svart pepper, etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 190 °C.
  • 2
    Varm litt olivenolje med 2 spiseskjeer smør i din Le Creuset Signature hjerteformede støpejernsgryte over middels varme.
  • 3
    Pisk eggene i en stor bolle, tilsett revet parmesanost og pisk lett med en gaffel. Tilsett salt og nykvernet sort pepper. Hell de piskede eggene i pannen, og trekk eggeblandingen forsiktig mot midten av pannen med en deigskrape mens den steker.
  • 4
    Hell blansjert asparges, friske erter og babyspinat over eggeblandingen, og dryss over timian. Stek til eggeblandingen har stivnet rundt kantene, sett deretter formen i ovnen og stek i 15–20 minutter.
  • 5
    Serveres varm eller ved romtemperatur med ristet surdeigsbrød.
  • 6
    Legg til en grønn salat for en lett lunsj.