En sunn og lett frokostfrittata – eller en lett lunsj. Perfekt til valentinsdagen.
HOVEDINGREDIENSER
- Egg
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- Olivenolje
- 2 ss smør, til steking
- 8 egg fra frittgående eller økologiske høns
- 6 aspargesblader, blansjert og hver delt i 4 biter
- 100 g friske erter, blansjert
- 40 g babyspinat
- Kvist fersk timian
- 50 g revet parmesan
- Salt, etter smak
- Svart pepper, etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 190 °C.
-
2Varm litt olivenolje med 2 spiseskjeer smør i din Le Creuset Signature hjerteformede støpejernsgryte over middels varme.
-
3Pisk eggene i en stor bolle, tilsett revet parmesanost og pisk lett med en gaffel. Tilsett salt og nykvernet sort pepper. Hell de piskede eggene i pannen, og trekk eggeblandingen forsiktig mot midten av pannen med en deigskrape mens den steker.
-
4Hell blansjert asparges, friske erter og babyspinat over eggeblandingen, og dryss over timian. Stek til eggeblandingen har stivnet rundt kantene, sett deretter formen i ovnen og stek i 15–20 minutter.
-
5Serveres varm eller ved romtemperatur med ristet surdeigsbrød.
-
6Legg til en grønn salat for en lett lunsj.