Focaccia med rosmarin, oliven og havsalt

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Focaccia med rosmarin, oliven og havsalt
Ifølge italienske tradisjoner skal et klassisk focacciabrød toppes med frisk rosmarin, oliven og havsalt. Denne oppskriften gir et luftig brød med sprø skorpe.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • ½ l vann
  • 20 g gjær
  • 1 ss salt
  • 3 ss olivenolje
  • 4 store kvister rosmarin
  • 600 g hvetemel
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Rør gjæren ut i vann i en bolle, og rør så salt, olje og fintsnittet rosmarin inn.
  • 2
    Ta melet i litt om litt, og rør deigen godt sammen. Deigen er våt, men det skal den være. La den heve kjølig i minst 6 timer, helst natten over. Når deigen er klar, skal den ha hevet til dobbel størrelse.
  • 3
    Ta så deigen i en smurt gryte med olje, og la brødet etterheve i en halv time i romtemperatur.
  • 4
    Stek brødet i gryten med lokk i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-35 minutter. Sjekk brødet ved å banke på det, det skal komme en hul lyd når det er ferdig.
  • 5
    Ta brødet forsiktig opp, og la det avkjøles på en bakerist.