Bakte hokkaidogresskar og gulrøtter med hvitløk og timian

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Bakte hokkaidogresskar og gulrøtter med hvitløk og timian
Denne oppskriften på bakte og krydrede hokkaidogresskar og gulrøtter passer perfekt til biffen eller som en del av et lekkert vegetarmåltid. Det tar ikke lang tid å tilberede retten, og grønnsakene skal bare passe seg selv i ovnen. Enkelt og smakfullt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 12 gulrøtter (en blanding av forskjellige farger)
  • 1 lite hokkaidogresskar
  • 8 fedd hvitløk
  • 6 kvister timian
  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss brunt sukker
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180° C.
  • 2
    Vask gulrøttene grundig. Skjær over gulrøttene på langs uten å skrelle dem.
  • 3
    Legg dem i et Le Creuset steintøysfat sammen med olivenolje og timian, salt og pepper og dryss på brunt sukker. Sett fatet i ovnen.
  • 4
    Rens hokkaidoen og skjær den i tynne skiver på langs.
  • 5
    Legg gresskarskivene i fatet når gulrøttene har stekt i 20 min og bland forsiktig. Stek videre i 20 min. Gulrøttene skal ha lengre tid i ovnen enn gresskaret.
  • 6
    Sjekk om grønnsakene har fått nok med spissen av en kniv. De skal være møre.
  • 7
    Skru opp til 210 °C og fortsett å steke i 5–10 min til grønnsakene har fått en fin farge. Server med det samme.
 
Tips
Unngå matsvinn og ta vare på restene. Se vår oppskrift på mos av rester av kyllingbryst med skogsopp og rester av hokkaidogresskar og gulrøtter.
 
 
Le Creuset