Provencalsk grønnsaksgryte

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Provencalsk grønnsaksgryte
Støpejern er også velegnet til langkokte grønnsaksretter. Prøv for eksempel provencalsk grønnsaksgryte.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • olivenolje
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 tomater
  • 1 håndfull hestebønner (eller grønne bønner)
  • 2 finhakkede løk
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • salt og pepper
  • 1 bunt rød og grønn basilikum
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    La gryten stå på middels varme i 5–7 minutter og tilsett deretter 3 ss olivenolje.
  • 2
    Skjær aubergine, squash og paprika i grove terninger.
  • 3
    Skjær tomatene i fire biter og bønnene i grove biter.
  • 4
    Legg løk- og auberginebitene i gryten og la dem steke til auberginen er mør.
  • 5
    Tilsett hvitløk og smak til med salt og pepper.
  • 6
    Tilsett rød og gul paprika, bønner og deretter squash. La grønnsakene steke i 5 minutter til de er møre.
  • 7
    Tilsett tomater og la det hele småkoke i 10 minutter på lav varme. Smak til med salt og pepper.
  • 8
    Riv basilikumbladene ut over grønnsakene. Vend alt godt og drypp et par dråper god olivenolje over helt til slutt.
  • 9
    Serveres med grovt brød.