
Karamelliserte søtpoteter, sprøstekt bacon og dadler møter en touch av timian i denne herlige, varme hverdagsretten – ideell til høst-frokosten eller brunsj.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2–3 tykke skiver bacon, skåret i 2,5 cm tykke biter
- ½ medium rødløk, tynt skivet
- 3 mellomstore søtpoteter, skrelt og kuttet i 2,5 cm store terninger
- 240 ml kyllingkraft
- 50 g bladgrønnsaker (som grønnkål, sennepsblader eller bladbete), hakket
- 70 g tørkede dadler, i skiver
- 60 g hakkede pekannøtter
- 15 g ferske timianblader
- Havsalt, smak til
- Nykvernet sort pepper, etter behov
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett en Le Creuset gresskar buffetgryte i støpejern over middels varme. Tilsett bacon, omtrent to tredjedeler, og fordel det over ett lag. Stek baconet til det er gyllent og sprøtt, rør om av og til. Ta baconet ut av pannen og legg det til side på en tallerken.
-
2Ha rødløken i pannen og stek til den begynner å bli brun i kantene, ca. 3–5 minutter. Tilsett søtpotetene og rør for å blande med løken. Stek til søtpotetene begynner å bli brune, ca. 5 minutter.
-
3Ha i kyllingkraften og bland den med løk og søtpoteter. Sett på lokk og la det småkoke til søtpotetene er gjennomkokte, men fortsatt har formen, og kyllingkraften har redusert seg litt, ca. 8–10 minutter.
-
4Tilsett bladgrønnsakene og rør til de begynner å bli myke. Ta gryten av varmen og rør inn dadler, pekannøtter, frisk timian og resten av baconet. Smak til med salt og pepper.