Pytt-i-panne med søtpotet, bacon og dadler

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Pytt-i-panne med søtpotet, bacon og dadler
Karamelliserte søtpoteter, sprøstekt bacon og dadler møter en touch av timian i denne herlige, varme hverdagsretten – ideell til høst-frokosten eller brunsj.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2–3 tykke skiver bacon, skåret i 2,5 cm tykke biter
  • ½ medium rødløk, tynt skivet
  • 3 mellomstore søtpoteter, skrelt og kuttet i 2,5 cm store terninger
  • 240 ml kyllingkraft
  • 50 g bladgrønnsaker (som grønnkål, sennepsblader eller bladbete), hakket
  • 70 g tørkede dadler, i skiver
  • 60 g hakkede pekannøtter
  • 15 g ferske timianblader
  • Havsalt, smak til
  • Nykvernet sort pepper, etter behov
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett en Le Creuset gresskar buffetgryte i støpejern over middels varme. Tilsett bacon, omtrent to tredjedeler, og fordel det over ett lag. Stek baconet til det er gyllent og sprøtt, rør om av og til. Ta baconet ut av pannen og legg det til side på en tallerken.
  • 2
    Ha rødløken i pannen og stek til den begynner å bli brun i kantene, ca. 3–5 minutter. Tilsett søtpotetene og rør for å blande med løken. Stek til søtpotetene begynner å bli brune, ca. 5 minutter.
  • 3
    Ha i kyllingkraften og bland den med løk og søtpoteter. Sett på lokk og la det småkoke til søtpotetene er gjennomkokte, men fortsatt har formen, og kyllingkraften har redusert seg litt, ca. 8–10 minutter.
  • 4
    Tilsett bladgrønnsakene og rør til de begynner å bli myke. Ta gryten av varmen og rør inn dadler, pekannøtter, frisk timian og resten av baconet. Smak til med salt og pepper.