Svinemørbrad ovnsstekt i gryte med pastinakk, epler og timian

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Svinemørbrad ovnsstekt i gryte med pastinakk, epler og timian
Oppnå en saftig svinemørbrad ved ovnssteking i gryte. Høstens pastinakker og epler og timianen skaper en velbalansert smakskombinasjon med svinekjøttet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 3 svinemørbrader
  • 4 epler
  • 600 g pastinakk
  • 1 potte timian
  • 1 ss pepperrot
  • 1 økologisk sitron
  • 2 ss flytende honning
  • ½ dl epleeddik
  • 1 dl eplemost
  • salt og pepper
  • frisk timian til pynt
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Krydre svinemørbradene med salt og pepper, legg hele timiankvister inntil stykkene og bind kjøtt og timian sammen med kjøkkenhyssing.
  • 2
    Skjær eplene i store biter, og skrell pastinakkene og skjær dem i mindre munnfull-stykker.
  • 3
    Legg epler og pastinakk i gryten og riv over pepperrot og sitronskall.
  • 4
    Strø deretter over salt og pepper.
  • 5
    Drypp over flytende honning, eplemost og epleeddik, og legg mørbradene på toppen av grønnsakene.
  • 6
    Legg lokk på gryten og stek i ovnen i ca. 2 timer ved 170° C . Ta av lokket og stek videre ved 225° C i 15 minutter.
  • 7
    Server skiver av mørbrad med eple og pepperrot, frisk timian og litt av stekevæsken.
  • 8
    Server evt. grovt brød og en frisk grønn salat til.