Påskekjeks med sjokolade

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
+10 +10
Påskekjeks med sjokolade
Myk og lekker, ekstra tykk og fylt med søt sjokolade!
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 225 g romtemperert smør
  • 300 g brun farin
  • 360 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • ½ ts salt
  • 1 stort egg fra frittgående høns
  • 200 g mørk sjokolade
  • minipåskeegg til pynt
  • Vaniljeis til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pisk smør og sukker til blandingen er kremaktig.
  • 2
    Tilsett egget og pisk til det er blandet sammen.
  • 3
    Sikt de tørre ingrediensene sammen og ha dem i de våte ingrediensene.
  • 4
    Skjær sjokoladen i små biter og tilsett i blandingen.
  • 5
    Bland til det dannes en deig.
  • 6
    Smør Le Creuset-påskeeggbrettet lett.
  • 7
    Lag 12 deigkuler på 50 g hver og trykk dem godt ned i brettet.
  • 8
    Bak i 15–20 minutter.
  • 9
    Avkjøl i formen i 5 minutter.
  • 10
    Fjern forsiktig.
  • 11
    Hvis du vil, kan du servere dem varme med vaniljeis, eller de kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil fire dager.
  • 12
    Den resterende deigen kan has i en plastfolie og fryses i opptil en måned. Tin og form som nevnt ovenfor.