Parfait med sitron og shortbread
VANSKELIGHET
Enkel
Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter
Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter
Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2
1-2
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
En rask og enkel dessert laget i et krus. Enten du er ute etter noe friskt eller bare vil ha noe raskt og søtt, er denne kremaktige sitronparfaiten med smøraktige shortbread-lag perfekt.
HOVEDINGREDIENSER
- Melkeprodukter
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 250 ml kremfløte
- 385 g kondensert melk
- 1 sitron, skall og saft
- 100 g shortbread, finknust
- 1 sitron i tynne skiver
- 50 g sukker
- 4 ss sitronkrem
-
SLIK GJØR DU
-
1Pisk kremen i en bolle til den danner myke topper. Pisk i kondensert melk, sitronskall og sitronsaft. Pisk til det er blandet og har en tykk og kremaktig konsistens.
-
2Dryss et rikelig lag med knust shortbread i bunnen av hvert krus. Tilsett et lag med sitronkremblandingen, etterfulgt av en skje med sitronkrem. Gjenta til krusene er fulle, og avslutt med et glatt lag sitronkrem på toppen. Bruk en sprøytepose og en tupp etter eget valg. Hell resten av sitronkremblandingen i sprøyteposen, og pynt toppen av hvert krus. Sett krusene i kjøleskapet slik at blandingen stivner over natten.
-
3Forbered de kandiserte sitronskivene rett før servering ved å la sitronskivene småkoke i sukker og litt vann i en liten kjele på lav varme til de er gjennomsiktige og blanke. Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir til de er helt avkjølt og harde. Pynt med en kandisert sitronskive på toppen av hver parfait.
Verktøy for perfeksjon
Flere av våre favorittoppskrifter
Finn alt fra klassiske retter, vakre kaker, og eksotiske spesialiteter
OPPSKRIFT
Suffle med hvit sjokolade
Bruk denne perfekt lette og luftige suffleen til å demonstrere de kulinariske ferdighetene dine. Det er den perfekte desserten når du vil imponere gjestene.
VI BRUKT
Stabelbar ramekin stentøy
OPPSKRIFT
Pot de crème med mørk sjokolade og rødvin
Kombiner mørk sjokolade og rødvin for å lage en luksuriøs og deilig pot de crème. For å oppnå en silkemyk tekstur må eggeplommene piskes sakte med varm kremfløte og stekes i ramekiner i et vannbad, hvor varmen fordeles forsiktig og jevnt. Denne dekadente desserten er den perfekte avslutningen på ditt neste middagsselskap. Pot de crème kan lages opptil to dager i forveien, så alt du trenger å gjøre etter middagen, er å toppe dem med pisket krem og nyte øyeblikket.
VI BRUKT
Minigryte stentøy
OPPSKRIFT
Terter med deilig lime-krem
Hvis du er ute etter en fantastisk enkel sommerdessert som du lett kan tilberede på forhånd, er disse friske tertene det perfekte valget. Når de serveres i minigrytene våre, har de den perfekte størrelsen for å dekke behovet for noe søtt og godt.
VI BRUKT
Minigryte stentøy
Hvit sjokolademousse med sitron og krystalliserte bær
VANSKELIGHET
Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter
OPPSKRIFT
Hvit sjokolademousse med sitron og krystalliserte bær
Denne elegante desserten har en lekker hvit sjokolademousse tilført frisk sitron som omslutter en lekker kjerne av bær. Toppet med krystalliserte bær for en eksplosjon av farge og sødme.
VI BRUKT
Stabelbar ramekin stentøy