En rask og enkel dessert laget i et krus. Enten du er ute etter noe friskt eller bare vil ha noe raskt og søtt, er denne kremaktige sitronparfaiten med smøraktige shortbread-lag perfekt.
HOVEDINGREDIENSER
- Melkeprodukter
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 250 ml kremfløte
- 385 g kondensert melk
- 1 sitron, skall og saft
- 100 g shortbread, finknust
- 1 sitron i tynne skiver
- 50 g sukker
- 4 ss sitronkrem
-
SLIK GJØR DU
-
1Pisk kremen i en bolle til den danner myke topper. Pisk i kondensert melk, sitronskall og sitronsaft. Pisk til det er blandet og har en tykk og kremaktig konsistens.
-
2Dryss et rikelig lag med knust shortbread i bunnen av hvert krus. Tilsett et lag med sitronkremblandingen, etterfulgt av en skje med sitronkrem. Gjenta til krusene er fulle, og avslutt med et glatt lag sitronkrem på toppen. Bruk en sprøytepose og en tupp etter eget valg. Hell resten av sitronkremblandingen i sprøyteposen, og pynt toppen av hvert krus. Sett krusene i kjøleskapet slik at blandingen stivner over natten.
-
3Forbered de kandiserte sitronskivene rett før servering ved å la sitronskivene småkoke i sukker og litt vann i en liten kjele på lav varme til de er gjennomsiktige og blanke. Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir til de er helt avkjølt og harde. Pynt med en kandisert sitronskive på toppen av hver parfait.