Før du bruker produktet
Gled deg til å pakke ut de nye varene dine! (Og pass på å fjerne etiketter og innpakning.)
Vask Le Creuset-produktene i varmt såpevann og skyll og tørk dem grundig.
Matlaging
Beskytt deg – bruk alltid grytevotter når du håndterer varme ting.
Vi anbefaler at du bruker Le Creusets silikonredskaper eller varmebestandige redskaper i tre eller plast. Metallredskaper kan brukes med forsiktighet, men de bør ikke brukes hardt eller skrapes over kokeplaten fordi det kan gjøre skade
Bruk produktet på kokeplaten som passer best i størrelse – da varmes maten jevnt og risikoen for å skade håndtakene og sidene reduseres. Dette er spesielt viktig på induksjonstopper: Hvis du bruker kokeplater i feil størrelse risikerer du at platen ikke «kjenner igjen» produktet.
Du får best resultater av å lage mat på lav eller middels varme – selv når du steker eller bruner. Varm produktet gradvis for å få mat som smaker fantastisk og er jevnt stekt. Hvis du må bruke høyere temperaturer, bør du senke innstillingen så snart den ønskede temperaturen er nådd.
Ikke gli produktet over kokeplater eller komfyrer med glasstopp. Dette kan forårsake skade på bunnen og glasset. I stedet må du alltid løfte gryten av og på eller over overflaten.
Rengjøring
Vent til produktet er kjølt ned før du vasker det.
Tørk bort eventuelle rester fra basen og sidene. Hvis mat sitter fast, bør du fylle produktet med varmt såpevann og la det stå i bløt i 15 til 20 minutter før du vasker som vanlig.
Ikke bruk grove rengjøringsmidler eller metall, harde, grove eller svært stive vaskesvamper eller koster på noen av overflatene.
Tørk godt etter vask og oppbevar på et tørt sted.