Før du bruker produktet
Gled deg til å pakke ut de nye varene dine! (Og pass på å fjerne etiketter og innpakning.)
Vask Le Creuset-produktene i varmt såpevann og skyll og tørk dem grundig.
Matlaging
Husk: bruk alltid grytekluter når du håndterer noe varmt.
Vi anbefaler at du kun bruker Le Creusets silikonredskaper eller redskaper i tre eller varmebestandig plast. Metallverktøy kan brukes hvis du er forsiktig, men du må ikke skrape overflatene, da det kan forårsake skade.
Bruk produktet på den kokeplaten som er mest mulig lik størrelsen. Da tilberedes maten jevnt, og det begrenser risikoen for å skade håndtak og sider. Dette er spesielt viktig på induksjonsplater: Bruker du en plate med feil størrelse, er det en risiko for at komfyren ikke "gjenkjenner" produktet.
Tilberedning på middels eller lav varme gir best resultat – også ved steking. La produktet varmes opp gradvis for at maten skal bli jevnt tilberedt og få den beste smaken. Trenger du høy varme kan du skru ned når du har nådd ønsket temperatur.
Dra aldri produktet over en komfyr med glassoverflate. Det kan skade både bunnen av produktet og komfyren. Løft heller produktet til og fra kokeplaten eller blusset.
Rengjøring
Vent til produktet er kjølt ned før du vasker det.
Fjern eventuelle matrester fra bunnen og sidene av produktet. Hvis det er fastbrente matrester, fyller du produkter med varmt såpevann og lar det stå i 15-20 minutter før du vasker opp som vanlig.
Ikke bruk skuremidler eller veldig stive svamper eller børster på noen av overflatene.
Tørk grundig etter vask og oppbevar det på et tørt sted.
Selve gryten: Gryter med håndtak i støpejern eller fenol tåler oppvaskmaskin. Men gjentatte vask i maskinen kan føre til slitasje på emaljen.
Grytelokket: Lokk med knott i rustfritt stål eller fenol tåler oppvaskmaskin. Lokk med gull-, iriserende-, kobber- eller sort nikkel-knott bør håndvasket for å bevare finishen.