Disse grillede maiskolbene kombinerer søtt og krydret, og er det perfekte tilskuddet til sommermenyen.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Til honning og limesmøret
- 250 g smør ved stuetemperatur
- 50 ml honning
- maldonsalt etter behov
- skallet fra 2 limer
Til maiskolbene
- 4 maiskolber
Til pico de gallo
- ½ løk, skrellet og finhakket
- 1 jalapeño eller serranopepper, frø fjernet og finhakket
- ¼ kopp limesaft
- 15 g koriander, finhakket
- 350 g røde cherrytomater, frø fjernet og finhakket
- Havsalt, smak til
Ved servering
- Creme fraiche
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha det myke smøret i en mellomstor skål. Varm opp honningen i en separat skål i 1 minutt, tilsett salt og bland det sammen. La blandingen kjøle seg ned – blandingen skal være flytende. Tilsett limeskallet til smøret sammen med den varme honningen. Bland det med en slikkepott til den er glatt.
-
2Bruk en svært skarp kniv til å skjære maiskolbene på langs, deretter i to og så i fire fra spiss til spiss. Gjenta med de resterende maiskolbene. Blansjer maisene i 3 minutter, eller til den får en klar gulfarge. Ta dem ut av gryten, og la dem dryppe av.
-
3Før servering kan du varme opp en Le Creuset kvadratisk grillpanne. Når pannen er varm, plasserer du maisene på grillen og smører dem med honning og limesmør. Grill maisene til de har fått grillstriper. Server dem varme med pico de gallo og creme fraiche.