Luksus chili con carne med oksebog og grillet avokado

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Luksus chili con carne med oksebog og grillet avokado
Denne oksechilien er enkel å lage til mange mennesker. Med sine dype smaksnyanser som forsterkes av mørk sjokolade og langtidstilberedt oksebog, er denne oppskriften perfekt å servere om kvelden når man skal kose deg.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 800 g oksebog, i terninger
  • 1 stor rødløk, i terninger
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss røkt paprika
  • 1 ss tørket oregano
  • 1–2 ts chilipulver, alt etter hvor sterk man ønsker retten
  • 1 ts støtt spisskummen
  • 2 kanelstenger
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 2 bokser plommetomater
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks pintobønner
  • 50 g mørk sjokolade, 85 %, finhakket
  • 3 modne avokadoer
  • Olje til steking
  • Salt og pepper
Til servering:
  • 1 liten bunt koriander, grovhakket
  • Frisk chili i tynne skiver
  • Crème fraîche
  • Tomatsalsa
  • Brød eller ris
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 170 °C
  • 2
    Varm opp gryten på komfyren ved middels varme
  • 3
    Tilsett litt olje
  • 4
    Del opp kjøttstykkene i fire porsjoner og brun porsjonene én av gangen. Slik sikrer du at kjøttet får stekeskorpe og ikke koker
  • 5
    Sett kjøttet til side når alt er brunet
  • 6
    Tilsett litt olje i gryten og stek løkene til de er myke
  • 7
    Tilsett hvitløk og en klype salt i gryten
  • 8
    Stek kort uten å brenne hvitløken
  • 9
    Tilsett paprika, oregano, chilipulver, spisskummen og kanelstenger, og rist krydderet i 1–2 minutter under konstant omrøring
  • 10
    Ha kjøttet og kjøttsaften tilbake i gryten, og dekk kjøttet grundig med alle krydderne
  • 11
    Tilsett rød paprika og boksetomater
  • 12
    Fyll en av de to tomme tomatboksene med vann og ha det i gryten
  • 13
    Tilsett kidneybønner og pintobønner
  • 14
    Rør i sjokoladen og bring det i kok
  • 15
    Sett gryten i ovnen i 1½ time og rør i den fra tid til annen
  • 16
    Smak til med salt og pepper
  • 17
    La gryten stå i ovnen i ytterligere 30 minutter uten lokk slik at sausen blir redusert og tykk I mellomtiden varmer du en grillpanne ved middels varme
  • 18
    Skjær avokadoene i to og fjern steinen
  • 19
    Pensle dem med litt olje og dryss på med salt og pepper
  • 20
    Stek dem med kjøttsiden ned til de blir myke og har striper fra grillen
  • 21
    Ta gryten ut av ovnen, rør godt og smak eventuelt til igjen
  • 22
    Pynt retten med crème fraîche, grovhakket koriander og frisk chili
  • 23
    Server med grillet avokado, tomatsalsa og brød til å dyppe i – eller en skålfull dampende varm ris
  • 24
    Tips:
  • 25
    Oppskriften er også velegnet til tilberedning utendørs – enten det er på grillen eller på bålet. Det krever kun en stabil varmekilde med svak varme slik at kjøttet koker langsomt