Kylling Tetrazzini

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Kylling Tetrazzini
Det finnes ikke en bedre rett å kose seg med enn en kremaktig pastarett – og Kylling Tetrazzini er intet unntak. Sausen inneholder både bacon, hvitløk og sjampinjonger som komplementerer hverandre på herlig vis, og retten ferdigstilles ved å gratinere den i ovnen med masser av parmesan. Retten kommer opprinnelig fra USA og er oppkalt etter den italienske operasangerinnen Luisa Tetrazzini, som begeistret mange amerikanske fans og kokker på starten av 1900-tallet.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 15 ml olje
  • 100 g bacon, skåret i terninger
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 250 g sjampinjong, skåret i skiver
  • 1 rød pepper, skåret i terninger
  • 60 g smør
  • 60 ml mel
  • 250 ml melk
  • 250 ml hønsebuljong
  • 60 ml sherry (valgfritt)
  • 3 ss bredbladet persille, finhakket
  • Salt og pepper, etter smak
  • 500–600 g kyllingbryst, kokt og findelt
  • 300 g pasta, gjerne linguini
  • 60 g revet parmesan
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 180 °C
  • 2
    Legg kyllingbryst i buffégryten, dekk med vann og legg på lokk. Kok opp på komfyren og tilbered kyllingen ved lav temperatur i 10 minutter, eller til kyllingen ikke lenger er rosa. Hell vannet av kyllingen og la den kjøle av i noen minutter. Bruk to gafler til å trekke brystkjøttet fra hverandre i ønskede størrelser. Legg det til side i en skål.
  • 3
    Bruk buffégryten på nytt og varm opp oljen i denne. Stek baconet i 2–3 minutter og tilsett deretter løk, hvitløk, sjampinjong og rød pepper og stek til det er mykt. Sett til side.
  • 4
    Smelt smøret i en gryte og rør inn melet. Tilsett melk og buljong, litt om gangen mens du rører. Kok opp blandingen og la den tykne. Tilsett sherry, salt og pepper etter smak. Rør i persille, bacon og kylling.
  • 5
    Kok pastaen all dente og bland det i kyllingblandingen i buffégryten. Dryss parmesan over retten og bak i ovnen i 15–20 minutter, til osten er smeltet og gyllen. Vel bekomme!