Klassisk riskrem med kirsebærsaus

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Klassisk riskrem med kirsebærsaus
Bli klar til julaften eller de mange tilstelningene i julen med vår enkle og oversiktlige oppskrift på riskrem med kirsebærsaus. Husk å lage risengrynsgrøten dagen i forveien – Se vår oppskrift på risengrynsgrøt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Daggammel risengrynsgrøt(mengde som tilsvarer 1,5 l melk og 250 g grøtris)
  • 250 g mandler
  • 5 dl kremfløte
  • 1–2 vaniljestenger
  • 2 ss melis
Til servering:
  • Kirsebærsaus, f.eks. Amarena.
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bruk risengrynsgrøt som du har kokt dagen i forveien og oppbevart i kjøleskapet. Da sikrer du at grøten har satt seg skikkelig, og at riskremen ikke blir for flytende.
  • 2
    Kok mandlene i vann i en kasserolle i 5 minutter. Hell av vannet og skyll grundig med kaldt vann. Ta av skallet på mandlene, og hakk dem grovt – ikke glem å spare én hel mandel!
  • 3
    Pisk fløten til en lett fløteskum, og fold det forsiktig sammen med den kalde risengrynsgrøten.
  • 4
    Del vaniljestengene på langs med en skarp kniv, og skrap ut frøene. Bland dem med melis. Fold det inn i riskremen sammen med de grovhakkede mandlene og den ene hele mandelen. Server med kald eller varm kirsebærsaus.
 
The measurements of this recipe are appropriate for a full batch of rice pudding. If you have used the rice pudding for dessert the previous evening you will have to lessen the quantities appropriately.
Although traditionally served with ‘cherry sauce’, cherry jam or a quick homemade cherry compote is a good replacement.
 
 
Le Creuset