Jambalaya

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 chorizoer
  • 1 kg kyllinglår
  • 250 g store reker
  • Smør og olivenolje etter behov
  • 2–3 ss cajunkrydder
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 jalapeño
  • 1 stilk selleri
  • 1 ss harissa (alternativt Sambal Oelek)
  • 1 ss tomatpuré
  • 400 g flådde tomater
  • 3 dl hønsebuljong
  • 1 ts røkt chilipulver
  • 1 ts worcestershiresaus
  • salt og nykvernet pepper
  • 4 dl basmatiris
  • frisk koriander og persille
  • 1 lime
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær chorizoen i skiver. Krydre kyllingen og rekene med cajunkrydder og stek dem hver for seg i smør og olivenolje i en Le Creuset buffetgryte. Start med å steke kyllingen. La chorizoen steke sammen med rekene når de er nesten ferdige. Sett kjøttet til side når det er ferdig.
  • 2
    Hakk løk, hvitløk og jalapeño og skjær sellerien i skiver. Stek alt i smør og olivenolje i buffetgryten. Tilsett harissa og tomatpuré, og la det koke i noen minutter. Hell de flådde tomatene og buljongen i gryten og kok opp. La det småkoke i ca. 5–10 minutter. Smak til med chilipulver og worcestershiresaus. Smak så til med salt og pepper.
  • 3
    Kok risen og tilsett den i buffetgryten. Bland risen med tomatsausen og tilsett kylling, chorizo og reker. Pynt til slutt med hakkede krydderurter og limebåter.