Grytestekt kylling med artisjokkhjerter, limabønner og oliven

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Grytestekt kylling med artisjokkhjerter, limabønner og oliven
De fleste setter pris på en grytestekt kylling. Denne oppskriften med artisjokkhjerter, limabønner og oliven gir kyllingen en særpreget og fantastisk smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1 stor landkylling
  • havsalt
  • nykvernet pepper
  • 1 ss nyhakket timian
  • 300 g daddeltomater*
  • 1 flaske hvitvin
  • 1 boks artisjokkhjerter
  • 1 boks limabønner
  • 1 glass sorte steinfrie nicoise oliven** (180 g)
  • 1 bunt bladpersille
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hakk hvitløken.
  • 2
    Smelt smør og olje i en gryte.
  • 3
    Stek hvitløken i et par minutter.
  • 4
    Krydre kyllingen med salt, pepper og nyhakket timian.
  • 5
    Brun kyllingen på alle sider i gryten til den får en gyllen farge.
  • 6
    Tilsett tomatene i gryten.
  • 7
    Hell i hvitvinen og legg på lokket.
  • 8
    Kok kyllingen i 45 minutter.
  • 9
    Tilsett artisjokkhjerter, limabønner og oliven.
  • 10
    Kok i ytterligere 15 minutter.
  • 11
    Skyll og hakk persillen.
  • 12
    Ta kyllingen opp av gryten og skjær den i passe serveringsstykker.
  • 13
    Legg stykkene tilbake i gryten og dryss hakket persille over.
  • 14
    Server et godt landbrød eller bagett til.
  • 15
    * Daddeltomater har en god og intens tomatsmak og fås i mange supermarkeder – alternativt kan du bruke cherrytomater.
  • 16
    ** Nicoise oliven er små oliven, som oftest dyrket i Sør-Frankrike, i regionen rundt Nice. De er sorte ovale oliven med en relativt stor sten. Vanligvis brukes denne typen oliven til salat nicoise.