Grønnkål, valnøtt og cheddar rosti pai

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Anna Jones
Grønnkål, valnøtt og cheddar rosti pai
«Noen ganger lengter jeg etter den sprø sammensetningen i en pai, som denne toppet med rosti, fylt med mør og raspet sellerirot. Smakene varmer med den runde og søte smaken av muskatnøtt, møre smørbønner, ristet valnøtt, grønnkålens mineraler og et skarpt trekk av sidereddik. Vil du lage et skikkelig hjertevarmt måltid, må du gjerne servere det med litt potetstappe.» – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL FYLLET
  • En liten kålrot eller pastinakk (omtrent 500 g), skrelt og skåret i 1 cm store biter
  • Olivenolje
  • Salt og svart pepper
  • 100 g valnøtter
  • 1 rødløk, skrelt og tynt skåret
  • 2 hvitløksfedd, skrelt og tynt skåret
  • 2 toppet ss med vanlig hvetemel (Jeg brukte helkorn)
  • 300 ml grønnsakskraft
  • 200 g grønnkål
  • 1 ss sidereddik
  • 1 x 400 g boks med smørbønner
  • 1 toppet ss grov sennep
  • 100 g cheddar, smult i små biter
TIL TOPPING FOR ROSTI
  • 1 stor sellerirot, skrelt
  • ½ hele muskatnøtt
  • En liten bunt timian, blader plukket
  • 2 ss usaltet smør eller ghee
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ovnstemperatur: 200 °C / gassmerke 6.
  • 2
    Sett på forvarme: 200 °C / gassmerke 6.
  • 3
    Spre hakket kålrabi ut på bakebrettet, dryss over olivenolje, smak til med salt og pepper og sett til ovnsbaking i omtrent 30 minutter, eller til den er mør og gyllen langs kanten.
  • 4
    Spre valnøttene ut på et brett og rist i ovnen sammen med kålrabi i 6 minutter, eller til de er gylne. Grovhakk og sett til side.
  • 5
    Varm opp litt olivenolje i en stor panne og tilsett rødløken. La den mørne i omtrent 10 minutter eller til den er myk før du har i hvitløk og steker akkurat til den får litt farge ytterst.
  • 6
    Tilsett mel, raskt, og rør i et minutt for å koke ut det rå før du har i kraft, litt etter litt, mens du rører etter hver øse for å unngå klumper i sausen.
  • 7
    Trekk bladene på en grønnkål fra stilken, skjær stilkene i svært tynne skiver og riv eventuelle store blader i to.
  • 8
    Tilsett grønnkål i pannen med eddik, sett på lokket og fres opp i et par minutter.
  • 9
    Sil smørbønnene og putt dem dem i pannen, mens du moser dem litt med en skje.
  • 10
    Trekk pannen av varmen og tilsett sennep, ost, valnøtter og ovnsbakt kålrabi. Rør inn og smak til med salt og pepper, før du heller det ut på et Le Creuset Heritage rektangulært fat (26 cm).
  • 11
    Til topping, rasper du selleriroten på den grove siden (du må også gjerne bruke en kjøkkenmaskin for å gjøre dette). Hvelv selleriroten i en sil, dryss over salt og sett til side i et par minutter for å trekke ut fuktigheten. Du kan klemme selleriroten med hendene for å få litt fortgang på prosessen. Sett selleriroten i en bolle, rasp over spisskummen. Tilsett timianblader.
  • 12
    Bland alt fort sammen med hendene, før du drysser over fyllet. Plasser rundt små porsjoner med smør eller ghee og ovnsbak i 20 minutter eller til fyllet bobler og toppingen er gyllen.