Grønn One Pot Pasta med squash og spinat

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 350 g spagetti
  • olivenolje
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g fersk spinat
  • 1 squash
  • 150 g erter (ferske eller frosne)
  • 1 brokkoli
  • 200 g brune champignon
  • 1 håndfull fersk basilikum
  • 40 g parmesan
  • 2 ts. timian (hakket)
  • 2 ts. oregano (knust)
  • ½ sitron
  • 8 dl grønnsaksbuljong (1 terning)
  • 1,5 dl kokosmelk (eller fløte)
  • salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Finhakk løken og skjær soppen i skiver.
  • 2
    Riv squash grovt og plukk brokkoli i små buketter.
  • 3
    Ha olivenolje i en stor gryte. Fordel fersk spinat, løk, hvitløk, squash, erter, brokkoli, brun sopp og fersk basilikum i gryten.
  • 4
    Smak til med timian og oregano og riv parmesanost over retten. Press over sitronsaft.
  • 5
    Hell over kokosmelk (eller fløte) og grønnsakskraft. Start med 6 dl grønnsaksbuljong og tilsett de siste 2 dl underveis.
  • 6
    Kok opp, og skru deretter ned varmen. La retten småkoke under lokk i 12-15 minutter eller til spaghettien er kokt, men fortsatt er al dente. Smak til med salt og pepper.
  • 7
    Server retten med nyrevet parmesan og fersk basilikum.