Fersk pastarett med erter, parmaskinke og parmesanost

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Fersk pastarett med erter, parmaskinke og parmesanost
Middagen trenger ikke å ta lang tid å lage for å være lekker. Prøv en fersk pastarett med erter, parmaskinke og parmesanost – retten tar under 30 minutter å lage.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g tagliatelle-pasta
  • 2 ss olivenolje
  • 2–4 purreløk, skåret i tynne skiver
  • 4–6 fedd hvitløk, skåret i skiver
  • 350 g frosne grønne erter
  • saft og skall fra en halv økologisk sitron
  • havsalt og pepper etter smak
  • revet parmesanost
  • erteskudd eller frisk mynte
  • chiliolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kok pastaen som angitt på pakken, i stekepannen
  • 2
    Sil fra og sett til side pastavannet
  • 3
    Varm oljen opp i stekepannen, tilsett purreløk og hvitløk og stek på middels varme til grønnsakene er myke
  • 4
    Tilsett erter, sitronskall og -saft, pasta og salt og pepper etter smak
  • 5
    Server med revet parmesanost, strimler av parmaskinke, erteskudd eller frisk mynte og noen dråper chiliolje