Den ultimate størrelsesguiden for kjøkkenutstyr

Det er viktig å finne riktig størrelse på kjøkkenutstyret, spesielt når du velger noe som vil vare livet ut.


Velg en kolleksjon av kjøkkenutstyr nedenfor for å finne det som passer perfekt til ditt kjøkken.

 

Slik velger du riktig kasserollestørrelse

Bruk størrelsesguiden nedenfor for å hjelpe deg med å velge den ideelle grytestørrelsen. Hvis du er usikker, er det en god grunn til at vår Signature 24 cm runde gryte er vår mest populære gryte. Den har – den perfekte størrelsen for 4–5 porsjoner og passer i alle vanlige hjemmeovner.

Image without a name

A: Bredde | B: Dybde | C: Høyde | D: Lengde

 

Slik måler du størrelsen på gryter

Størrelsene på grytene bestemmes av diameteren fra kant til kant. Kapasiteten er oppgitt i liter. Før du kjøper en gryte, må du sørge for at den passer til:


  • Skapet og ovnen: Mål lengden, inkludert håndtakene, og høyden med det medfølgende lokket og knotten.


  • Antall porsjoner: Kapasiteten (angitt på bunnen av gryten) forteller deg hvor store porsjoner du kan lage. Antall porsjoner er omtrentlig og kan variere avhengig av oppskrift, ingredienser og porsjonsstørrelser.
 

Slik velger du riktig pannestørrelse

Når du velger størrelsen på stekepannen, sørg for at den er stor nok til å romme alle ingrediensene. En panne på 20–24 cm fungerer bra hvis du vanligvis lager mat til én eller to personer, avhengig av oppskriften. For å lage mat til flere personer eller en hel familie, bør du velge en stekepanne som er 26–28 cm eller større.

Image without a name

A: Bredde | B: Dybde | C: Høyde | D: Lengde

 

Slik måler du størrelsen på stekepanner

Størrelsene på stekepannene våre bestemmes av diameteren målt fra kant til kant. Tenk på hvor dyp og hvor bred du trenger pannen. ​


  • Dybde: En grunn stekepanne er bedre for å steke ingredienser i små mengder olje, mens dype sider i en dyp stekepanne gir større kapasitet, noe som er ideelt for steking av større mengder.​


  • Bredde: En bredere bunn i pannen gir en større stekeflate og et sprøere resultat. En mindre bunn er bedre egnet til å langkoke ingredienser eller tilberede mindre porsjoner.
 

Hvilken størrelse på pannen passer deg best?

Image without a name
Image without a name
Image without a name
Image without a name
 

Slik velger du riktig kasserollestørrelse

De fleste har kasseroller i flere størrelser hjemme, og–vi tilbyr størrelser på 16 cm, 18 cm og 20 cm. Men hvis du bare er ute etter én størrelse, bør du vurdere hvor mange personer du vanligvis lager mat til og hvilke retter du tilbereder ofte.

Image without a name

A: Bredde | B: Dybde | C: Høyde | D: Lengde

 

Slik måler du størrelsen på kasseroller

Størrelsen på kasserollene måles fra kant til kant, mens kapasiteten i liter indikerer volumet de kan romme.


·     Liten: Vår 16 cm kasserolle har en kapasitet på 1,9 l. Den er ideell for skånsom koking av små mengder væske eller gryn og frokostblandinger.


·     Medium: Med en kapasitet på 2,8 liter er vår 18 cm kasserolle ideell for å koke ris eller pasta til to eller større porsjoner saus.


·   Stor: Vår gryte på 20 cm / 3,8 l er ideell for å tilberede større mengder, for eksempel store porsjoner hvit saus til lasagne.

 

Hvilken størrelse kasserolle er best for deg?

Image without a name
Image without a name
Image without a name
Image without a name
 

Slik velger du størrelsen på en ildfast form eller bakeform

Før du kjøper en bakeform eller ildfast form, bør du sjekke de innvendige målene på ovnen din, og deretter velge den minste bakeformen som passer dine behov. En tallerken med for stor overflate kan føre til at væsken brenner seg. Hvis den ’er for liten, vil det ikke være nok plass til ingrediensene, og de risikerer å bli ujevnt stekt.

Image without a name

A: Bredde | B: Dybde | C: Høyde | D: Lengde

 

Slik måler du størrelsen på ildfaste former og stekepanner

Størrelsene på våre ildfaste former og stekepanner bestemmes av lengden uten håndtak. Når du velger størrelser, bør du vurdere følgende:


·     Håndtak: Hvis stekepannen har håndtak, bør du ta hensyn til disse når du finner en stekepanne som passer til ovnen din. ​

·     Dybde: Hvis du lager mat med mye saft, som for eksempel lammelår, bør du velge en dypere stekepanne slik at saften ikke renner over.


·     Overflate: Vurder porsjonsstørrelser og favorittoppskriftene dine når du velger en ildfast form eller bakeform.

 

Hvilken størrelse ildfast form passer deg best?

Image without a name
Image without a name
Image without a name
Image without a name
 

Se våre gryte- og pannesett

Vurderer du å starte en samling av kjøkkenutstyr, eller ser du etter forskjellige størrelser? Finn det perfekte settet som passer alle dine behov. Våre nøye utvalgte sett tilbyr en rekke alternativer, noe som gjør det enklere for deg å finne akkurat det du leter etter!