Crêpes er blant de fleste franskmenns yndlingsretter, da de er lette å tilberede og kan varieres på et utall måter. Faktisk har de en plass i både det salte og det søte kjøkken i Frankrike. Her gir vi deg en klassisk oppskrift på Crêpes Suzette (flamberte pannekaker) med en søt og aromatisk appelsinsaus til å helle over.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Mel
 
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
			        
			            Pannekakepanne Toughened Non-Stick 
		
			            
			            
			                
    
        
            
            
    
    
        
            
            
                
                
                    
                
                        
                        
	1 529,00 kr.
	
                        
                    
                
            
        
        
        
            
                
                
                
                    
                        
                    
                
            
	1 145,00 kr.
	
            
        
    
        
    
			            
			        
			        
			        
			        
			        
	            
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
Pannekaker (ca 12–15 stk.):
                            - 250 g mel
 - 5 dl melk
 - 40 g sukker
 - 1 liten ts salt
 - 2 egg
 - 1 stor ts natron
 - Smør til steking
 
Appelsinsaus:
                            - 50 g smør
 - 50 g sukker
 - Revet appelsinskall av ½ appelsin (økologisk)
 - 2 dl friskpresset appelsinjuice (ca. 2 appelsiner)
 
Du trenger også:
                            - ½ dl konjakk til flambering
 
Tilbehør:
                            - God vaniljeis
 - Revet appelsinskall fra en økologisk appelsin
 
- 
                            
SLIK GJØR DU
 - 
                                1Hell melken i en bolle og tilsett mel, sukker og salt. Visp godt til røren er fri for klumper.
 - 
                                2Tilsett eggene og visp igjen.
 - 
                                3Rør ut natron i litt melk og hell den i røren.
 - 
                                4Legg litt smør i pannekakepannen og bak tynne pannekaker av røren. Siden dette er en dessert, kan det være mest innbydende å servere små pannekaker, så pass på at pannen du bruker ikke er for stor (her brukes en pannekakepanne på 24 cm i diameter). Fold pannekakene sammen.
 - 
                                5Etter at du har stekt ferdig pannekakene, lager du appelsinsausen. Smelt smøret i en dyp panne og bland med sukker, appelsinskall og -juice. La sausen koke opp.
 - 
                                6Legg de varme pannekakene i appelsinsausen og drypp appelsinsaus med skje på toppen av pannekakene. Kontroller at alt er gjennomvarmt.
 - 
                                7Tøm konjakk over pannekakene og tenn på med en lighter, slik at de flamberes (HUSK å slå av kjøkkenviften først).
 - 
                                8Anrett 2–3 små pannekaker på hver tallerken og hell litt appelsinsaus over. Pynt med en kule vaniljeis og revet appelsinskall; lag eventuelt fine strimler med et juliennejern. Server med det samme.