Skotske pannekaker med bakte plommer

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Skotske pannekaker med bakte plommer
Skotske pannekaker, eller «drop scones» som de opprinnelig ble kalt, kan sammenlignes med de velkjente, amerikanske pannekakene. De er begge små og tykke, men skotske pannekaker er søtere i smaken, en smule fastere i deigen og har en sprø skorpe. Tradisjonelt spises de smurt med smør, men de er også perfekte som hovedelementet i en dessert med bakt frukt og/eller is til. I denne oppskriften får pannekakene selskap av ovnsbakte plommer med vanilje og krydder og er dryppet med sødmefull honning. Lekkert som dessert eller som et søtt innslag på brunsjbordet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 400 g plommer
  • 2 ss vann
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss flytende honning til plommene
  • 1 ss flytende honning til deigen + ekstra til anretning
  • 1 stjerneanis
  • 2 laurbærblad
  • 175 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
skallet av ½ appelsin
  • 40 g rørsukker
en knivsodd salt
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 1 ss smør + ekstra til anretning
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 200 °C
  • 2
    Bakte plommer: Skjær plommene i to, fjern steinene og legg dem i et ildfast fat.
  • 3
    Flekk vaniljestangen, skrap ut kornene og løs dem opp i en liten skål med 2 ss vann. Ha både vaniljevannet og de tomme vaniljestengene i fatet med plommer. Tilsett også honningen, stjerneanis og laurbærblad og vend alt rundt. Bak plommene i ovnen til de er møre, cirka 20 minutter.
  • 4
    Pannekaker: Sikt mel og bakepulver i en skål. Tilsett appelsinskall, sukker og salt og bland sammen ingrediensene. Tilsett deretter egg, melk og honning, og pisk deigen jevn med en visp.
  • 5
    Varm opp crepepannen på komfyren ved middels varme. Smelt smøret i denne, og vend det deretter i pannekakedeigen. Sett pannen tilbake på platen.
  • 6
    Bruk en spiseskje til å fordele skjefuller av deig på pannen – én spiseskje utgjør én pannekake. Stek dem 1–2 minutter til du kan ane at kantene er gylne. Vend dem med en palettkniv, og stek dem dermed i 1–2 minutter på den andre siden. Legg dem til side på en tallerken og gjenta med resten av deigen.
  • 7
    Når alle pannekakene er ferdige, serveres de med en god skjefull plommer og litt ekstra honning. Du kan også servere nøytral yoghurt eller is til.
 
Tips:
Skulle du ha rå deig til overs, kan den oppbevares i en tettsluttende beholder i kjøleskapet i opptil 2 dager.
 
 
Le Creuset