Creme brûlée

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Creme brûlée
Crème brûlée er en tradisjonell fransk dessert som direkte oversatt betyr «brent krem». Den klassiske desserten lages i en crème brûlée-form, hvor en blanding av fløte, sukker, eggeplommer og vanilje blir bakt i ovnen over vannbad ved lav temperatur. På overflaten av den bakte og avkjølte kremen drysses og brennes et fint lag av sukker, slik at desserten får en sprø, karamellisert topp.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl kremfløte
  • 6 eggeplommer
  • 125 g sukker
  • 2 ss brunt sukker
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bland fløte og melk.
  • 2
    Snitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Rør vaniljefrøene og stangen inn i melke-blandingen.
  • 3
    Blandin gen varmes opp på svak varme til den når kokepunktet, og kokes deretter i ca. 20 min.
  • 4
    Pisk eggeplommene med sukkeret uten å danne skum.
  • 5
    Tøm den varme væsken over egge- plommene og rør rundt. La det hvile i 1 time.
  • 6
    Fjern vaniljestangen, tøm blandingen i formene og bak i ovn i 40 minutter ved 90 °C.
  • 7
    Avkjøl og dryss på brunt sukker. Karamelliser sukkeret på toppen med en gassbrenner for å få sprø overflate.