En smakfull vri på den klassiske kanelsnurren – myk deig rullet inn med lekker basilikumpesto, soltørkede tomater og kremaktig mozzarella. Denne stekte pizzasnurren servert i et krus er en fantastisk lekker snack med den kjente smaken av Caprese-salat, men varm og gyllen.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 4 g korttidshevende tørrgjær
- ½ ts salt
- 100 ml lunken melk
- 1 egg fra frittgående høns
- 50 g romtemperert smør
Fyll:
- 4 ss basilikumpesto
- 85 g soltørkede tomater, hakkede
- 115 g revet mozzarella
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland mel, gjær og salt i en stor bolle. Tilsett varm melk, egg og mykt smør. Bland til du har en myk deig, og kna den deretter på en melet overflate i ca. 8 minutter til deigen er glatt og elastisk. Ha deigen i en lett oljet bolle, dekk til og la det heve i 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
-
2Slå ned deigen og kjevle den ut til et rektangel på et lett melet underlag. Fordel basilikumpestoen jevnt over deigen, og dryss deretter over hakkede soltørkede tomater og revet mozzarella. Rull deigen stramt sammen til en rull, og del den i 6 like store deler.
-
3Legg hver snegle i et smurt Le Creuset-krus. Dekk dem til, og la dem heve igjen i 30 minutter. Forvarm ovnen til 180 °C. Stek snurrene i 20 minutter til de er gylne og puffede.
-
4Serveres varm, rett fra kruset. Valgfritt: Pynt med litt ekstra pesto og et friskt basilikumblad før servering.