
HOVEDINGREDIENSER
- Kylling
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 kg hel kylling
- 2 ts salt (fordeles underveis)
- ½ ts nykvernet pepper
- 1 bunt timian (fordeles underveis)
- 1 bunt salvie (fordeles underveis)
- 2 sitroner, halverte
- 1 appelsin, halvert
- 60 g klaret smør eller ghee
- 1 løk, i skiver
- 2 stilker selleri, store skiver
- 2 gulrøtter, store skiver
- 180 ml musserende vin
- Ekstra salt og pepper etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Klapp kyllingen tørr innvendig og utvendig, og krydre deretter godt med 1,5 teskje salt og pepper. Fyll kyllingen med 1 sitron og en halv appelsin. Klem ut saften fra resten av sitronene og appelsinene, og sett saften til side. Putt en halv bunt timian og salvie inn i kyllingen. Bruk hyssing, knyt beina sammen og plasser vingene bak brystet slik at det stekes jevnt.
-
2Forvarm ovnen til 200 °C. Varm 1 ss smør i en 24 cm Le Creuset Signature rund gryte Tilsett løk, selleri og gulrøtter sammen med ½ teskje salt. Stek til grønnsakene begynner å bli myke, etter omtrent 5-6 minutter. Hell i musserende vin og det du har igjen av sitron- og appelsinsaft i sammen med grønnsakene. Legg den ferdigstekte kyllingen på grønnsakene og sett det i ovnen.
-
3Stek i 15–20 minutter til kyllingen begynner å brunes på overflaten. Reduser varmen til 175 grader og kok videre i ca. 1,5 time, mens du heller smør over kyllingen hvert 15. -20. minutt. Sjekk kyllingens temperatur med et steketermometer. Kyllingen er ferdig når den er minst 74 grader når den testes mellom låret og nederste bryst.
-
4La kyllingen hvile i 15-20 minutter før den skjæres og serveres. Server kyllingen med sausen, og pynt med resten av krydderurtene.
For å få en gyllen, sprø overflate kan du skru opp ovnstemperaturen de siste 10–15 minuttene av steketiden.
