Baklava i miniformer

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 200 g filodeig (laget for baklava)
  • 200 g smør
  • 200 g pistasjnøtter
  • 100 g kjeks
Til honningsirupen:
  • 250 g honning
  • 100 g sukker
  • 250 ml vann
  • 3-4 sitronskiver
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Knus pistasjnøtter og kjeks fint og bland dem.
  • 2
    Smelt smøret.
  • 3
    Skjær filodeigen i små firkanter på 10x10cm så de passer i miniformene.
  • 4
    Legg nå 5-7 lag av filodeigen i en miniform, og hell over ca. en spiseskje av pistasj-kjeksblandingen din.
  • 5
    Gjenta dette to ganger til slik at du har totalt 3 lag av pistasj-kjeksblandingen. Du kan gjerne skjære de siste lagene med filodeig i sirkler for en finere finish.
  • 6
    Tilsett 30-35 g smør i hver av miniformene og skjær hver av baklavaene dine i 4 trekanter for å sikre at smøret siver ned gjennom alle lagene.
  • 7
    Stek i ovnen i 40 minutter ved 160°C.
  • 8
    Mens miniformene dine steker, kan du lage sirupen.
  • 9
    Tilsett alle ingrediensene i en Le Creuset-gryte og kok opp på middels varme.
  • 10
    Reduser varmen når det koker, og la det småkoke i 20 minutter slik at sirupen trekker til seg smaken fra sitronskivene.
  • 11
    La den avkjøles til romtemperatur og hell den over mini baklava-formene dine når de er ute av ovnen.
  • 12
    Server de herlige mini baklava-formene med vaniljeis.