Vin chaud med stjerneanis

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Vin chaud med stjerneanis
Vin chaud er franskmennenes svar på vår skandinaviske gløgg, en tradisjonell vinteroppskrift på varm vin med krydder.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 flaske rødvin
  • 8-10 stjerneanis
  • 6 kanelstenger
  • 75 g sukker
  • 3 økologiske appelsiner
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell rødvinen i en gryte med stjerneanis, kanelstenger og sukker. 
  • 2
    Skyll appelsinene og skjær dem i skiver. Legg appelsinskivene i gryten, slå på platen og varm vinen opp til kokepunktet, men uten at det koker. Skru deretter ned varmen.
  • 3
    Rør i gryten til sukkeret er oppløst, og smak til. 
  • 4
    Server i krus.