Vegetariske vårruller med peanøttsaus

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Vegetariske vårruller med peanøttsaus
Disse vårrullene i alle regnbuens farger får deg til å drømme deg vekk til et mer tropisk sted! I Vietnam kalles vårrullene for «Gỏi cuốn», og de kan fylles med alt fra sprø grønnsaker til stekte reker. Peanøttsausen er både søt og salt, og gjør disse rullene til en perfekt snack, forrett eller til et orientalsk tilbehør til en hovedrett.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 100 g rødkål
  • 100 g gulrøtter
  • 100 g squash
  • 75 g mango
  • 2 vårløk
  • 1 liten bunt koriander
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 lime
  • 12 stykker rispapir
Peanøttsaus:
  • 75 g crunchy peanøttsmør
  • 1 ss Sriracha
  • 1 ss hoisin-saus
  • 1 lime, etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær kålen i tynne strimler. Skrell gulrøttene og skjær den og squashen i tynne staver på ca. 8 cm. Ha alle grønnsakene i en stor skål.
  • 2
    Skjær mango og vårløk i små terninger, og ha dem i skålen sammen med finhakket koriander og finrevet limeskall. Tilsett chilisaus og rør sammen alle ingrediensene.
  • 3
    Bløtgjør rispapiret som anvist på pakken og legg en liten håndfull blandede grønnsaker på den nederste halvdelen av rispapiret. Fold sidene innover og rull sammen for å lage en vårrull. Gjenta prosessen til du har 12 fargerike vårruller.
  • 4
    Lag peanøttsausen rett før servering. Rør sammen alle ingrediensene i en skål til en myk, tykk saus. Hvis du synes sausen er for tykk, kan du tilsette litt vann. Smak ev. til med salt og pepper. Server peanøttsausen sammen med vårrullene og et par skiver lime.
 
Tips:
Bruk grønnsaker som du liker, eller som er i sesong, men velg gjerne noen som er fargerike og sprø.
 
 
Le Creuset