Vegetarisk indisk masala

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Vegetarisk indisk masala
Trenger du inspirasjon til en sunn middag? Bring indisk kokekunst inn på ditt eget kjøkken med en vegetariansk masala. Garam masala er en krydderblanding som finnes i mange lokale varianter. Den består oftest av pepperkorn, nellik, kanel, muskatnøtt, sorte og grønne kardemommefrø, laurbær og spisskummen. Det finnes gode blandinger i butikkene, men det er også godt mulig å sette sammen og støte sin egen blanding. Husk å riste krydderne før de støtes i morteren, slik at de eteriske oljene trekkes ut og forsterker smaken. Lag gjerne en raita til denne retten. Det kjøler munnen hvis chilien blir for sterk på tungen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g poteter – skrellet og i store terninger
  • 1 blomkål
  • 3 løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 grønn chili
  • 2 ss revet ingefær
  • 1 ss olje
  • 25 g smør
  • 1 ss støtt gurkemeie
  • 1½ ss garam masala
  • 1½ ts støtte korianderfrø
  • 3 modne tomater
  • 3 dl grønnsakkraft
  • 1½ dl fløte
  • 100 g cashewnøtter
  • Mynteblader til pynt
Raita:
  • ¼ agurk
  • ½ mango
  • 2 ss finhakket koriander
  • 2 ss finhakket mynte
  • 3 dl nøytral yoghurt
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 ts støtt koriander
  • salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Masala:
  • 2
    Kok potetene nesten møre i lettsaltet vann.
  • 3
    Del blomkålen i buketter og skjær løk, hvitløk, chili og ingefær i tynne strimler.
  • 4
    Tilsett de støtte krydderne og stek til det begynner å dufte. Tilsett hakket tomat og kraft. La det småkoke i ca. 15 minutter.
  • 5
    Vend deretter inn fløte, poteter og blomkål. La alt småkoke til blomkålen er mør. Smak til med salt og pepper og strø til slutt cashewnøtter og mynteblader over retten.
  • 6
    Raita:
  • 7
    Finhakk agurk, mango og urter. Vend det sammen med yoghurten.
  • 8
    Smak til med ingefær, støtt koriander, salt og pepper.