Cannelén er en myk og delikat fransk delikatesse med et kremaktig senter og en gyldenbrun overflate som er veldig populær over hele verden blant folk som elsker fransk gastronomi.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Mel
 
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
TIL CANNELÉEN 
                            - 5 dl helmelk
 - 1 vaniljestang, skrapt
 - 125 g hvetemel
 - 250 g hvitt sukker
 - 3 eggeplommer
 - 60 g mørk rom
 - Smør eller non-stick spray, for smøring
 
- 
                            
SLIK GJØR DU
 - 
                                1Kok opp melken med de skrapede vaniljefrøene. Dekk til og avkjøl.
 - 
                                2Bland mel og sukker i en bolle og hell i den avkjølte melken. Tilsett eggeplommene og bland med en slikkepott. Tilsett mør rom. Sikt og sett til side i kjøleskapet i 12 til 24 timer.
 - 
                                3Dagen etter tar du ut blandingen av kjøleskapet 1 time før baking. Smør koppene i Le Creuset Cannelé-brettet med rikelig med smør, og hell deretter blandingen til ¾ full.
 - 
                                4Sett ovnen på forvarme på 240 °C.
 - 
                                5Stek i 10 minutter ved 240 °C og stek deretter i 60 minutter ved 180 °C.
 - 
                                6Sjekk fargen på canneléene på slutten av steketiden. Hvis de fortsatt er lyse, stek i ytterligere 5 minutter.
 - 
                                7La canneléene avkjøle seg i formen. Når den er avkjølt, fjern den og nyt den.
 - 
                                8Kokkens tips: Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de lages.