Terte med vaniljekrem og knekk

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Terte med vaniljekrem og knekk
Som en klassisk crème brûlée med vri. Denne terten med vaniljekrem og knekk som topping er en perfekt munnfull når man skal by på noe ekstra godt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 liter fløte
  • 1 vaniljestang eller 10 ml vaniljeessens
  • 16 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 1klype salt
TIL KARAMELL
  • 150 g sukker
  • 50 ml vann
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett på forvarme: 140 °C / 120 °C varmluft / gassmerke 3.
  • 2
    Le Creuset flanform (28 cm), smøres lett inn.
  • 3
    Fløten skoldes med en del vaniljestang eller vaniljeessens.
  • 4
    Rør sammen eggeplommer og sukker. Ikke pisk for mye. Du skal ikke se skum.
  • 5
    Fjern vaniljestangen og rør den varme fløten inn i eggeplommene, langsomt.
  • 6
    Sett blandingen i en gryte på lav varme og rør til vaniljekremen er varm ved berøring.Ikke la det blir for varmt, ellers vil det skille seg.
  • 7
    Hell røren i Le Creusets flanform. Sett i vannbad med varmt vann, dekkmed folie eller et stekebrett og la vaniljen stå i omtrent 1 time og 30 minutter eller til den akkurat stivner.
  • 8
    Plasser i kjøleskapet til den stivner helt.
  • 9
    Sett en Le Creuset gryte på lav varme og la strøsukkeret karamelliseres, langsomt. Pass på at du holderet godt øye. Det setter seg nemlig fort fast i bunnen. Når sukkeret er mørkt som karamell i fargen, heller du det fort, men forsiktig over på en bakematte i silikon. Spre karamellen utover med en slikkepott til du får en temmelig rund form som passer på terten som et lokk. La karamellen stivne i romtemperatur og kjøle seg helt av.