Tarte tatin med purre, honning og parmesan

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Tarte tatin med purre, honning og parmesan
Server med en tynn skive gorgonzola-ost på toppen av din Tarte tatin og la varmen fra kaken smelte den. Passer perfekt til et glass rosévin og en lys salat.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 800 g frossen butterdeig, tint
  • Mel til strø
  • 2 ss olivenolje
  • 40 g smør
  • 2 ss honning
  • 2 ss dijonsennep
  • 3 ss rødvinseddik
  • 3 kvister rosmarin
  • 10-12 store purre, kuttet i 3 cm skiver
  • Havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
  • 60 g parmesan
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 220 °C. Kjevle ut butterdeigen på et underlag med mel og skjær deigen slik at den passer i en Le Creuset 30 cm buffetgryte. Bruk lokket som en størrelsesguide. Sett deigen i kjøleskapet i 20 minutter.
  • 2
    Sett gryten på middels varme og smelt smøret med olivenolje til blandingen skummer. Tilsett honning, sennep og eddik og reduser til lav varme. La honningen bli lett karamellisert. Når honning- og smørblandingen er middels rav-farget, slå du av varmen. Fordel rosmarin i bunnen av ovnspannen. Fordel purreskivene i hele pannen. Krydre med salt og skru på varmen igjen. Karamelliser purren og sjekk fargen ofte så den ikke brenner seg.
  • 3
    Ta av fra varmen og riv parmesanen over purren. Legg til slutt den avkjølte butterdeigen oppå som lokk og lukk kantene. Skjær et kryss i midten av lokket for å la dampen slippe ut og sett pannen i den forvarmede ovnen. Stek i 30-40 minutter til butterdeigen er gjennomstekt. La paien avkjøles i formen i 5 minutter før du forsiktig vender den over på en tallerken. Noe av purren kan falle ut i pannen, men de setter du bare tilbake på paien. Dryss over ekstra revet parmesan om ønskelig, og server med en frisk grønn salat.