Syltet rødløk

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Syltet rødløk
Hvis du trenger litt inspirasjon til ditt neste sylteprosjekt, kan du med fordel prøve vår oppskrift på syltet rødløk. Det er raskt og enkelt og den syltede rødløken kan holde seg i ca. 2–3 uker.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 3–4 mellomstore rødløk
  • 4–5 dl vanlig eddik
  • 1 dl sukker
  • 1 ts pepperkorn
  • + ev. dill, laurbærblader, allehånde, kanel, stjerneanis, kardemommekapsler, chiliflak, nellik, sennepsfrø eller lignende. (kan utelates)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær tynne løkringer og legg dem i et glass du har sterilisert med kokende vann
  • 2
    Kok opp eddik og sukker i en gryte sammen med pepperkorn og ev. krydder
  • 3
    Hell eddikblandingen over løkringene
  • 4
    Lukk glasset og oppbevar kjølig
  • 5
    Den syltede rødløken kan holde seg i ca. 2–3 uker.