Sunn gulrotkake med yoghurt- og honningglasur

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Sunn gulrotkake med yoghurt- og honningglasur
Nyt denne uskyldige varianten av en tradisjonell gulrotkake, her med mandelmel og honningyoghurt som glasur.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL GULROTKAKE
  • 2 store egg
  • 250 g gresk yoghurt
  • 80 ml lys vegetabilsk olje (raps/avokado)
  • 160 ml honning
  • 125 ml mandelmelk
  • 5 ml vaniljeekstrakt
  • 250 g mandelmel
  • 5 ml kardemomme
  • 10 ml bakepulver
  • 5 ml hjortetakk
  • 2,5 ml salt
  • 75 g tørristet kokosflak
  • 200 g gulrøtter, fint raspet
  • Stekespray
TIL TOPPINGEN
  • 250 g gresk yoghurt
  • 125 ml honning
  • Tørristet kokos til pynt (om du vil)
  • Pistasjnøtter til pynt (om du vil)
  • Gojibær til pynt (om du vil)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på forvarme til 170 °C og sett inn en innsmurt Le Creuset firkantet bakeform (23 cm).
  • 2
    I en stor bolle pisker du egg, yoghurt, olje, honning, mandelmelk og vaniljeekstrakt til det er godt blandet.
  • 3
    I en annen bolle sikter du inn mandelmel, kanel, bakepulver, hjortetakk og salt. Bland det tørre med det våte og løft inn til det er lett blandet. Løft inn raspet gulrot og tørristet kokosflak.
  • 4
    Hell over i den innsmurte formen og stek i 30–40 minutter til grillspydet kommer ut rent når du gjør et prøvestikk.
  • 5
    I en bolle blander du gresk yoghurt og honning lett sammen.
  • 6
    Ta kaken ut av ovnen og sett til avkjøling i 2 timer eller mer.
  • 7
    Dekorer kaken med yoghurtglasuren og pynt med kokos, pistasjnøtter og gojibær.
  • 8
    Del opp i ni kakestykker, og nyt smaken.