Strandkrabbebisque

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Strandkrabbebisque
Nydelig kremaktig bisque av strandkrabber - servert med blomkål og litt deilig brød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg strandkrabber
  • 3 sjalottløk
  • 1 fennikel
  • 2 gulrøtter
  • 1 surt eple
  • ½ dl konjakk
  • 1 l eplejuice (ikke konsentrat – kan erstattes med hvitvin)
  • 5–8 laurbærblader
  • 1 håndfull kjørvel
  • 10–15 kvaster timian
  • 1 ts sorte pepperkorn
  • 3 dl fløte
  • epleeddik
  • salt og pepper
Tilbehør:
  • 1 blomkål
  • 50 g smør
  • blomsterkarse
  • rapsolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Grovhakk sjalottløk, fennikel, gulrøtter og eple. Fres i 2–3 minutter i litt olje i en gryte.
  • 2
    Legg krabbene i gryten og sørg for at de steker godt og får god varme.
  • 3
    Hell konjakken i pannen og sett fyr på den.
  • 4
    Tilsett eplejuice og urter. Hvis juicen ikke dekker krabbene helt, kan du fylle opp med litt vann eller hvitvin. Kok under lokk i 30 minutter.
  • 5
    Sil væsken og hell den tilbake i gryten. Reduser bisquen til rundt halvparten uten lokk på middels varme.
  • 6
    Tilsett fløte og kok i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og litt eddik.
  • 7
    Damp den hele blomkålen en annen gryte med 3 dl vann og 25 g smør i 5–10 minutter til den er lett mør, men ikke så lenge at den faller fra hverandre.
  • 8
    Hell av vannet og tilsett ytterligere 25 g smør.
  • 9
    Stek blomkålen på begge sider i gryten. Du kan eventuelt brenne toppen med en gassbrenner for å få litt ekstra farge.
  • 10
    Skjær blomkålen i skiver og server med bisque, blomkarse og litt rapsolje.