Stor, ovnsbakt pannekake med tre typer sjokolade

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
+10 +10
Stor, ovnsbakt pannekake med tre typer sjokolade
Perfekt helgebelønning. Fiks ferdig i Le Creusets ovnsformer serveres denne dekadente baksten aller best rett fra ovnen med grillet marshmallows og en stor porsjon vaniljeis.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g siktet hvetemel
  • 30 ml bakepulver
  • 65 g strøsukker
  • 5 g salt
  • 6 store egg fra frittgående høner, fraskilt plomme og hvite
  • 500 ml melk
  • 5 ml vaniljeessens
  • 100 ml smeltet smør
  • 85 g mørke sjokoladebiter
  • 85 g karamellbiter
  • 85 g hvite sjokoladebiter
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett på forvarme: 180 °C / 160 °C varmluft / gassmerke 4.
  • 2
    Smør inn en stor Le Creuset avlang ovnsform (33 x 26 cm).
  • 3
    Sikt sammen mel og bakepulver, sukker og salt.
  • 4
    I en stor bolle, pisker du egg, melk og vanilje.
  • 5
    Lag en fordypning i midten til de tørre ingrediensene og hell inn de våte ingrediensene.
  • 6
    Løft forsiktig sammen til du får en jevn røre, og pass på at du ikke blander for lenge.
  • 7
    Visp eggehvitene til du ser hvite skumtopper og løft det inn i røren. Til sist løfter du inn sjokoladebitene.
  • 8
    Hell over i den smurte formen og stek i 45–50 minutter til grillspydet kommer ut rent når du gjør et prøvestikk.
  • 9
    Serveres varmt med grillet marshmallows, smeltet sjokolade og vaniljeis.