Stekte grønne bønner med mandler og kokos

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Stekte grønne bønner med mandler og kokos
Stekte grønne bønner er et perfekt tilbehør å servere til hovedretten og er raskt å lage. Her får bønnene selskap av løk og varme krydder før de avsluttes med sprø mandelflak og kokoschips. Enkelt og lekkert.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g ferske grønne bønner
  • 2 ss smør
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • Et dryss røkt paprika, etter smak
  • 1 ss fersk ingefær, finrevet
  • Salt og pepper
  • 3 ss mandelflak, ristet på en panne
  • 3 ss kokoschips, ristet på en panne
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Blansjer bønnene i kokende saltet vann i ca. 4 minutter. Hell av vannet, skyll dem med kaldt vann, og la dem dryppe av på et kjøkkenhåndkle.
  • 2
    Legg i mellomtiden halvdelen av smøret i en stor panne over middels varme, tilsett sjalottløken og sauter i 2–3 minutter. Tilsett hvitløk, paprika og ingefær og stek videre i 1–2 minutter. Ta det av pannen og sett til side.
  • 3
    Legg resten av smøret og de grønne bønnene på pannen. Stek dem under omrøring i 5 minutter. Bland løkblandingen sammen med de ristede mandelflakene og kokoschips.