Sprø mysli laget på pannen

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Sprø mysli laget på pannen
Lag myslien selv, som et herlig mellommåltid eller frokost. Denne oppskriften kan følges helt og justeres etter behov, for servering med yoghurt, friske bær eller andre frukter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Nøtter og kjerner
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 150 g usaltet nøtteblanding (cashewnøtter, hasselnøtter, valnøtter og mandler)
  • 30 g hveteflak
  • 30 g kokosflak
  • 30 g solsikkefrø
  • 30 g chiafrø
  • 1 spiseskje linfrø
  • 30 g kokosolje
  • 1 ss honning
  • ½ malt vanilje
  • ½ ss kanel
  • 1 ts salt
Valgfritt
  • 30 g lyse rosiner eller finhakket tørket frukt
  • Friske bær, yoghurt og agavesirup til servering
Til servering
  • Friske bær, yoghurt og agavesirup
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Grovhakket nøtteblanding. Varm opp en Le Creuset panne med non-stick belegg og rist nøtteblanding, hveteflak, kokosflak, solsikkefrø, chiafrø og linfrø over middels varme i omtrent 10 minutter, mens du rører rundt. Tilsett vanilje, kanel og kokosolje og rist videre i 2–3 minutter.
  • 2
    Spre kornet ut på en fjøl eller et bakebrett med bakepapir og la stå til avkjøling i omtrent 20 minutter. Tilsett litt salt og bland lyse rosiner sammen med tørket frukt (valgfritt). Ristet frokostblanding holder seg best i en tett krukke med skrulokk i omtrent tre uker.
  • 3
    Beregn omtrent 75 g friske bær til hver porsjon (f.eks. jordbær, bringebær, blåbær og bjørnebær), skyll etter behov og del store bær i to. Gjør 100–150 g yoghurt litt søtere i smaken med ½ ss agavesirup, hell i en Le Creuset bolle til frokostblanding og pynt med bær og 50 g knasende korn. Serveres med en gang.