Spicy Ketchup

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
10+ 10+
Spicy Ketchup
Garnityr er viktig når man griller. Legg til en spicy ketchup i menyen. Dette oppskriften er til en stor porsjon spicy ketchup. Men fortvil ikke – den vil få ben og gå på. Oppskrift er komponert av Jan Ivar Nykvist.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg tomater, grovhakkede
  • 3 løk, finhakket
  • 4 syrlige epler, finhakket
  • 2 dl eplecidereddik
  • 2 ss røkt maldonsalt
  • 2 ss røkt paprikapulver
  • 200 g lyst muskovadosukker
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha tomater, løk, epler, eddik, maldonsalt og paprikapulver i en kjele. La gjerne koke i 1,5 time.
  • 2
    Tilsett sukker og la koke i 30 minutter til.
  • 3
    Kjør med stavmikser og sil. Smak til med evnt salt og pepper. Avkjøl.
  • 4
    Denne ketchupen kan du gjerne ha stående i kjøleskapet i et par uker, så her gjelder det å lage opp litt ekstra.