Smårettmunker med bacon og ost

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Smårettmunker med bacon og ost
Munker er ikke bare en dessert, de kan også bli til en deilig smårett. Du kan bruke dine egne favorittingredienser til fyllet, men i vår versjon av smårettmunker har vi brukt bacon og mozzarellaost. Nå kan du spise munker og bruke munkepannen din hele året og ikke bare i julen. Oppskriften rekker til ca. 30 munker og er utviklet i samarbeid med Frederikke Wærens.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 klype salt
  • 1 stor ts natron
  • 2 egg (hviter og plommer atskilt)
  • 4 dl kjernemelk (ev. skummet kulturmelk) med litt natron til
  • 1 pakke bacon i terninger
  • 150 g revet mozzarellaost
  • 1 ts oregano
  • Kokosfett eller smult til steking
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Stek baconterningene sprø på en panne og la fettet renne av på kjøkkenpapir.
  • 2
    Helle kulturmelken i en bolle og tilsett mel, salt og sukker. Pisk ingrediensene godt sammen.
  • 3
    Tilsett eggeplommene og pisk igjen.
  • 4
    Tilsett stekte baconterninger, revet mozzarellaost og oregano.
  • 5
    Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig i røren.
  • 6
    Hell røren i en kanne, så den er lett å håndtere når du skal helle den i munkepannen.
  • 7
    Rør natron ut i litt kulturmelk og hell blandingen i røren like før du skal steke munkene.
  • 8
    Varm opp munkepannen til litt over middels varme. Når pannen er varm nok, legger du en liten klatt smult eller kokosfett i hver fordypning i munkepannen.
  • 9
    Hell litt røre i hver fordypning til like under kanten, da røren hever seg under steking. Vend munkene med en stekegaffel eller strikkepinne når de er lysebrune og slipper av seg selv. Munkene skal stekes på alle sider, men første gang du vender dem, skal de vendes helt rundt, slik at siden med den rå røren vender ned i fordypningen.
  • 10
    Ta munkene av pannen når de er gjennomstekte. Del én av munkene i to for å sjekke hvis du ikke er helt sikker. Legg munkene på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett suges opp.
  • 11
    Tips:
  • 12
    Server smårettmunkene med f.eks. crème fraîche eller en god tomatsaus som dipp.