Små spinatterter (spanakopita)

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Små spinatterter (spanakopita)
Spanakopita er en krydret, gresk terte, som tradisjonelt inneholder spinat, fetaost og løk. Vi har tilføyd ristede pinjekjerner og friske smaker fra mynte og dill, som gjør de små tertene til en spennende tilføyelse til tapasbordet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 50 g pinjekjerner
  • Rapsolje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • ½ ss tørket oregano
  • 1 håndfull frisk spinat
  • 4 myntekvister
  • 1 liten bunt dill
  • Salt og pepper
  • 50 g fetaost
  • 100 g ricotta
  • 4 ark filodeig
  • 1½ ss smeltet smør eller olivenolje
  • 1 egg, pisket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 180 ˚C
  • 2
    Rist pinjekjernene på en tørr stekepanne til de er lett gylne og hakk dem grovt når de avkjølte
  • 3
    Tilsett litt rapsolje til pannen og stek løken til det er mykt
  • 4
    Tilsett hvitløk og litt salt, og stek kort
  • 5
    Tilsett oregano og spinat og stek til spinatbladene er falt sammen
  • 6
    Ha spinatblandingen i en stor skål og la det kjøle seg ned
  • 7
    Plukk bladene av myntekvistene og hakk dem fint sammen med dill
  • 8
    Tilsett mynte, dill og pinjekjerner til spinatblandingen
  • 9
    Smuldre fetaost i blandingen og tilsett ricotta
  • 10
    Bland alt sammen og smak til med salt og pepper
  • 11
    Legg et ark filodeig ut på bordet og pensle med litt egg. Legg et ark filodeig over så de to lagene klistres sammen
  • 12
    Legg halvparten av spinatblandingen langs en av sidene
  • 13
    Rull filodeigen omkring spinatblandingen så det blir en pølse
  • 14
    Form pølsen til en spiral og legg den i midten av tapastallerken
  • 15
    Gjenta prosessen med de resterende arkene filodeig og spinatblanding og legg denne pølsen omring spiralen
  • 16
    Pensle deigen med smeltet smør eller olivenolje og stek terten i 15–20 minutter til den er gyllen og sprø