Små hamburgere med mozzarella og Sriracha-mayo

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Små hamburgere med mozzarella og Sriracha-mayo
Disse små hamburgerne er i bunn og grunn mini cheeseburgere, og passer perfekt som små munnfuller i festlig lag. Majones-sriracha-kombo gir ekstra sterk smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL SMÅ HAMBURGERE MED BIFFKJØTT
  • 1 kg kjøttdeig
  • 3 hvitløksfedd, knust
  • 3 timiankvister, fint hakket
  • Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
  • 30 ml olivenolje, til steking
TIL DANDERING
  • 6 rundstykker med sesamfrø, delt i to
  • Mozzarella i skiver
  • Syltet rødløk, til servering
  • Coleslaw, til servering
  • Majones-sriracha-kombo til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til frityrstekt potetmos setter du kjøttdeigen i en bolle. Tilsett hvitløk, timian, salt og pepper og bland godt. Del inn i seks like deler på omtrent 160 g. Rull sammen til en tett ball før du presser lett ned med håndflaten for riktig form. Settes i kjøleskapet i omtrent en time for fastere sammensetning.
  • 2
    Sett en Le Creuset firkantede grillpanne (26 cm) over på middels varme. Videre pensler du de halve rundstykkene inn med godt med olivenolje og steker i grillpannen til skorpen er sprø og gylden med grillstriper.
  • 3
    Sett opp på middels til høy varme i den samme grillpannen og stek bitene med frityrstekt potetmos i flere runder til de er godt brunet på begge sider. Fjern fra grillpannen og legg en skive mozzarella på toppen. Legg på et Le Creuset Heritage avlangt fat (26 cm) og før inn i ovnen (forhåndsvarmet til 180 °C / 160 °C varmeovn / gassmerke 4) i 5–10 minutter for å steke gjennom som du selv vil ha det. Smør majones-sriracha-kombo på den nedre halvdelen av rundstykket og topp med coleslaw og syltet løk. Plasser ostefylt frityrstekt potetmos på toppen og sett på toppen av rundstykket.
  • 4
    Legg tilbake på det varme fatet og server med et grillspyd gjennom toppen.